SNN 1e Sierduivenshow Noord-Nederland

We hebben weer een geweldig weekeinde achter de rug. Na een lange voorbereiding was het dan eindelijk zover. De eerste SNN show. Met veel mensen is er hard gewerkt hier een groot succes van te maken. Voor mij ging het dubbel op. Betrokken bij de organisatie als tentoonstellingssecretaris en natuurlijk als inzender van Oudhollandse meeuwen!

Om met het laatste te beginnen. Ik heb op dit moment nog 34 blauwe O.H. Meeuwen in mijn hok en had daarvan maar liefst 28 ingezonden. Een oude doffer bleef thuis omdat ik hem geleend had, eentje vanwege een gekleurde staartpen en nog vier late jongen. Eigenlijk gekkenwerk om er zoveel in te sturen, want lang iedere duif is geen showduif. Er waren totaal maar liefst 128 Oudhollandse meeuwen ingezonden. Ik had er ook nog vier zwarte meeuwen ingestuurd, waarvan een jonge duivin 96 punten haalde.

Fraaiste zwarte op SNN

Fraaiste zwartschild, jonge duivin met 96 punten

In blauw was het zoals te verwachten viel een zware strijd. Er waren maar liefst 82 blauwe ingestuurd. Rudie de Bruin was de grote winnaar met een oude doffer, niet alleen de mooiste in blauw maar uiteindelijk ook van alle Oudhollandse meeuwen.

IMG_20151107_153103108

Fraaiste O.H. Meeuw, oude blauwe doffer van Rudie de Bruin, 97 punten

Ik mocht met 5 x 96 punten ook tevreden zijn over mijn  predikaten in blauw. Hieronder foto’s van die dieren.

IMG_20151107_153158348

Oude doffer, 2e 96 punten

5829 op SNN

O.H. Meeuw, blauw, doffer oud, 3e 96

De kortste doffer uit mijn hok staat altijd als een huis. Ik maak veel foto’s en deze staat er altijd in een keer goed op. Gelukkig presteert hij ook in het broedhok prima. Heb er in twee fokseizoenen met verschillende duivinnen goede jongen uit.

1527 op SNN

Nog een oude blauwe doffer met eveneens 96 punten

De Oudhollandse meeuwen werden gekeurd door Willem de Wal en Jos de Poel, beiden clubkeurmeester van de Oudhollandse meeuwclub.

IMG_20151107_153546881

Fraaiste oude duivin, bouwjaar 2011, 1e 96 punten

Jonge Doffer uit D

Jonge blauwe doffer, 2e 96 punten

Op de dag van inkooien voor een show probeer ik altijd de middag vrijaf te nemen om de duiven nog even goed te bekijken. Alle duiven nog even in de trainkooi, soms liggen een paar dekveertjes op het schild niet goed dakpansgewijs. En natuurlijk nog even de pootjes wassen. In de avonden daarvoor heb ik alle duiven al in handen gehad, hier een daar een veertje weggehaald en de snavelpuntjes bijgewerkt. Iedere keer weer opnieuw bedenk ik dan dat ik er eigenlijk teveel heb ingezonden. Regelmatig is een dier nog niet helemaal klaar met de (kop)rui of toch nog wat vuil geworden. Ik hoor allerlei verhalen over schoonmaakmiddeltjes, maar het is mij nog nooit gelukt een vies geworden duif weer schoon te krijgen. En ja, dan weet je dat 94 punten het maximaal haalbare zal zijn. Soms neem ik me voor een volgende keer minder dieren in te sturen, maar het is daarentegen ook heel frustrerend wanneer je bijvoorbeeld 6 oude duivinnen hebt ingeschreven en het blijkt op de dag van inkorven dat je er 8 thuis hebt zitten die voor je gevoel allemaal 95 punten moeten kunnen halen.

IMG_5325

Roodzilverschild gekraste oude doffer, ook 97 punten

Nog een verrassing bij de gekrasten. Een erg mooie doffer van John de Groot, gewoon een plaatje! Alle winnaars van harte gelukgewenst!
Hier nog een link naar de  Catalogus SNN 2015