Bertus Kok, import Belg blijft Oudhollandse Meeuw trouw

Sinds een aantal jaren gaan we in de zomer een keer op bezoek bij Bertus Kok. Altijd weer een mooie dag, duiven kijken en gezellig in de tuin bijkletsen.

Deze keer hadden Klaas de With en ik eerst Wilfried van Voorenberghe in Zeeuws Vlaanderen bezocht en daarna door naar het volgende adres. Bertus woont sinds een aantal jaren in Viersel even buiten Antwerpen. We werden ook deze keer weer allerhartelijkst ontvangen door Bertus en Liz met koffie en van alles erbij. Bertus had in zijn schuur de jongen van dit jaar al in trainkooien gezet. Bij mij thuis zijn dat er precies zes maar Bertus heeft er maar liefst twee rijen. Geweldig om zoveel ruimte te hebben om je hobby uit te kunnen oefenen.

Bertus duiven

Genoeg ruimte voor trainkooien

Bertus fokt voornamelijk blauw en geelzilver. Hij was dit jaar niet zo tevreden over de fok, maar wij vonden er toch wel weer heel aardige dieren bij zitten. Enkele jaren achtereen is Bertus clubkampioen geweest, dus legt hij de lat voor zichzelf erg hoog. Hij gaf zelf aan dat het gezegde “het is gemakkelijker om de top te bereiken, dan aan de top te blijven” momenteel op hem van toepassing is. Bertus heeft een prachtige stam dieren opgebouwd, met name in blauw. Maar er liggen natuurlijk altijd andere fokkers op de loer om het over te nemen als je een jaartje wat minder fokt.

DSC05121

Lekker barbecueën in de tuin

Toen we genoeg duiven gemolken hadden werd de barbecue aangezet.  Bertus en Liz hebben een prachtig huis met een geweldige tuin erbij. En als het dan ook nog mooi weer is kun je er echt genieten. Ook bij wat minder weer gaat dat volgens Bertus prima. Tot je kin in de jacuzzi, muziekje erbij, wat wil je nog meer.

We hebben weer een prachtige dag gehad, veel gelachen, lekker gegeten en gedronken en ook nog mooie duiven gezien. Bert en Liz hartelijk bedankt voor de gastvrijheid!