Championshow

De laatste show van het seizoen, de Championshow in Nieuwegein. Eigenlijk veel te laat voor sierduivenfokkers, want de meesten willen natuurlijk graag van start met de fok. Toch weer een mooie tentoonstelling en over belangstelling had men ook niet te klagen. Wel zaten er zo’n 250 duiven minder dan vorig jaar. Klaas de With en ik gingen met een aantal kisten vol duiven op pad. Andere jaren worden de meeste afspraken om duiven uit te wisselen gemaakt voor op de Keistadshow maar die ging dit jaar dus niet door. We hadden beiden met verschillende fokkers afspraken gemaakt, dus was het de uitdaging om de auto zo dicht mogelijk bij de ingang te kunnen parkeren. We kwam om half 11 aan en toen was het al druk.

De Championshow zet de catalogus niet na de keuring op de website, altijd jammer natuurlijk want de inzenders willen na de keuring zo snel mogelijk weten hoe ze het er van af hebben gebracht. Binnengekomen dus zo snel mogelijk met de catalogus langs de kooien. Er zaten 70 Oudhollandse meeuwen en ze waren gekeurd door Klaas Nicolaij. Joop Fidder was deze keer de gelukkige, hij won met een jonge blauwe doffer en het andere certificaat was voor Lex Meeuwissen met een roodzilver.

Fidder doffer Championshow

Jonge doffer van Joop Fidder, 97 punten

Hier een prachtige foto van de doffer van Joop gemaakt door Willem Hoekstra. Je kunt op deze foto goed de kopbelijning zien. De dieren van Joop hebben zonder uitzondering mooie koppen. Dat heeft voor hem ook de absolute prioriteit en dan met name de voorhoofdstop. Joop en ik kennen elkaar en elkaars dieren erg goed. Joop kijkt altijd het eerst naar de kop en ik naar het type. Ik mag me gelukkig prijzen dat ik een paar goede fokdoffers van Joop heb mogen gebruiken om mijn stam blauw op te bouwen.

Lex Meeuwissen showde een hele rij mooie roodzilvers en won ook een certificaat met een oude duivin. Om onverklaarbare wijze bleek er jammer genoeg eentje zoek te zijn geraakt. We hopen maar dat ie nog weer terecht komt.

fraaiste ohm op een na

roodzilver oude duivin, fraaiste op een na

Hieronder nog enkele foto’s van mijn eigen dieren. Ik won in blauw drie van de vier klassen maar greep naast de hoofdprijzen.

oude doffer 94 punten

oude doffer, 94 punten

Mijn oude doffer kon deze keurmeester niet zo bekoren. Hij kwam niet verder dan 94 punten.

oude duivin 517

oude blauwe duivin, 1e 96

Onder en boven twee van mijn oude duivinnen, totaal verschillende dieren.

oude duivin 499

2e 96 punten

Hieronder nog een jonge duivin met ook 96 punten.

jonge duivin 1512

fraaiste jonge blauwe duivin

Je kon op deze show merken dat veel fokkers elkaar al lange tijd niet meer hadden gezien. Er viel dus ook weer veel bij te praten. Voor we het wisten werd al weer het sein “uitkooien” gegeven. Op de terugweg in de auto bedacht ik dat ik nog niet eens gegeten had. Je moet er wat voor over hebben nietwaar? Het was weer een fijne dag tussen duivenvrienden.