Clubshow OHMC (Keistadshow 2015)

Een serieus fokker van Oudhollandse meeuwen mag natuurlijk niet verstek laten gaan op de Keistadhow, want op de clubshow kun je toch het beste zien hoe je duiven ervoor staan in vergelijking met de concurrentie. Showen is toch de manier om te vergelijken. Iedere fokker zal waarschijnlijk wel eens hebben meegemaakt dat hij bij een collega op hokbezoek is en zich dan bijvoorbeeld afvraagt “zijn deze dieren nou groter/ gevulder/ lichter etc. dan die van mij?”
Het aantal meeuwtjes was dit jaar met 170 minder dan we gewend zijn. Enkele trouwe inzenders waren er om verschillende redenen niet bij. Ik had er dit jaar 22 ingezonden, waarvan 20 in blauw.

De Keistadshow is een van de betere shows, altijd goed georganiseerd en men zet ook ’s avonds na de keuring de Catalogus Keistadshow 2015  al online. Als inzender wil je toch zo snel mogelijk weten hoe je dieren het hebben gedaan. Welnu voor mij kon het eigenlijk niet beter. Een jonge duivin haalde 97 punten en daarnaast ook nog 5 maal 96 punten in blauw. Het blijft ook voor de ervaren inzenders altijd weer een verrassing welk dier het het beste zal doen. Soms heeft een keurmeester voor je gevoel niet de beste eruit gekozen. Maar ja als dat dan een dier van jezelf is, is er niets aan de hand natuurlijk! John de Groot heeft er in het OHMC Clubnieuws een artikeltje aan gewijd “Teleurstelling en vreugde”, dat wordt afgesloten met een mooi advies: Vier uw successen en vergeet de teleurstellingen zo snel mogelijk.

Hieronder zoals gewoonlijk weer een serie foto’s.

Keistadshow 2015-26

Fraaiste in Blauw, jonge duivin met 97 punten.

Mijn winnende duivin stond op zaterdag nog steeds te draaien in de kooi. Ik weet niet of het vanwege het hoge predikaat was of de hormonen, in ieder geval lastig om te fotograferen.

Geelzilverkras John

Geelzilverkras jonge duivin, 97 punten

John de Groot behaalde met een prachtige geelzilverkras duivin ook het hoogste predikaat. Deze werd tevens uitgeroepen tot het mooiste jong op de clubshow.

Keistadshow 2015 5829

Oude doffer, 96 punten

Mijn oude doffer is het showen wel gewend. Maak je een foto? Dan trek ik mijn poot even op zodat je de borstdiepte beter kunt zien.

Keistadshow 2015 71

Oude duivin, 96 punten

De twee dieren hierboven had ik dit jaar aan elkaar gekoppeld. Dat leverde enkele mooie jongen op, dus ik laat dat koppel volgend jaar in stand.

Keistadshow 2015 73

Nog een oude duivin met 96 punten

De duivin hierboven is al 4 jaar oud maar heeft zich bewezen als een waardevolle fokvogel. Puntkap en manen kunnen wat beter, maar het type is (volgens mij) subliem.

Keistadshow 2015 Rudie de Bruin

Oude duivin van Rudie de Bruin, 96 punten

Rudie de Bruin showde ook een fraaie oude duivin. Ik herinner me haar nog van het eerste jaar dat ik weer was begonnen met fokken. Ze haalde toen bij de FSC in Leeuwarden een U.

Keistadshow 2015 20

Fraaiste jonge doffer,1e 96 punten

Deze jonge doffer lijkt niet zo onder de indruk van zijn goede prestatie.

Keistadshow 2015 16

Jonge duivin, 96 punten

Tot slot nog een jonge duivin uit een duidelijk andere lijn. Dit zijn koppen die mij persoonlijk erg aanstaan. De basis hiervoor is gelegd door een tweetal doffers van Joop Fidder die ik heb gebruikt.
Op de Keistadshow worden meestal nog wel wat dieren uitgewisseld. Ik heb er nu nog precies 24 dieren over, dit worden dan de fokkoppels voor 2016.