Duitse fokkers op bezoek

Vandaag zijn Dieter Gossen en Edwin Beck op bezoek geweest. Deze beide fokkers van Altholländischen mövchen uit Gelsenkirchen zijn regelmatig in Nederland te vinden. Het groepje Duitse fokkers is niet erg groot en in Nederland worden toch soms de accenten wat anders gelegd. Klaas de With kwam er ook nog bij en zo hebben we met z’n vieren weer een genoeglijke duivendag beleefd.

Rijtje meeuwen

Rijtje Oudhollandse meeuwen

Omdat ik maar een klein hok heb, moest er wat worden geïmproviseerd. Gelukkig was het prima weer, dus kon ik met een ladder op twee kliko’s en daarop de trainkooien toch mooi wat dieren laten zien. In mijn hok had ik in mijn 6 trainkooien mijn belangrijkste fokdieren gezet. Op deze manier kon ik mooi laten zien hoe ik mijn stam heb opgebouwd.

Dieter en duivin

Dieter laat zijn oog vallen op een jonge duivin

Dieter fokt Oudhollandse meeuwen in geelzilver. Hij heeft daar een prachtige stam van opgebouwd, zoals we afgelopen zomer toen we hem opzochten met eigen ogen hebben kunnen zien. Hij had mij gevraagd om een goeie blauwe duivin.

Dieter 2

Ik zoek een dier met een mooie scherpe kuif

Dieter studie

Maar de kop moet natuurlijk ook goed zijn

Dieter weet duidelijk wel wat hij wil. Af en toe een vreemd dier inkruisen is helemaal niet verkeerd. Wanneer een geelzilver fokker blauw wil inkruisen kan dat het beste met een blauwe duivin. Gepaard aan een geelzilver doffer geeft dat roodzilver doffers en geelzilver duivinnen. Nadat Dieter zijn keuze had gemaakt was de afspraak snel gemaakt. Na de Keistadshow is ze van hem.

met Edwin+Dieter

Klaas de With – Wierd de Boer – Dieter Gossen – Edwin Becks

Edwin fokt onze meeuwtjes in de kleurslag geel, maar is dringend op zoek naar versterking. Dat moet dan eigenlijk wel geel of rood zijn. Misschien dat hij in de loop van het showseizoen nog wat kan vinden.
Het was weer een fijn middagje duivenmelken.