Jongdierenavond FSC

Vrijdag 19 september was de eerste gelegenheid in het nieuwe showseizoen om duiven te laten zien. De voorlaatste vrijdag van september houdt de Friesche Sierduiven Club traditiegetrouw haar jongdierenkeuring. Hier is altijd veel belangstelling voor. Dit jaar waren er maar liefst 247 duiven ingestuurd door 29 inzenders. Zowel de duiven als de inzenders moeten natuurlijk nog even wennen.
Ik had er dit jaar 12 ingestuurd. Deze waren nog niet allemaal goed door de rui, maar dat waren veel andere ook nog niet. Er waren totaal 7 keurmeesters en Ane Visser keurde de Oudhollandse Meeuwen.
Dat waren er maar liefst 32 stuks. De keurmeester was niet erg onder de indruk van de algemene kwaliteit, want hij kon maar tweemaal 96 punten toekennen. Een prachtige geelzilver duivin van Walter de Graaf stak met kop en schouders boven de rest uit en werd de mooiste. Ik kwam niet hoger dan 95 punten.
Klik hier voor de Catalogus Jongdierenkeuring FSC
Aan het eind van de avond werden de beste dieren van alle keurmeesters bijeen gebracht en werd een eindkeuring gedaan door Hennie Schwarz en Ane Visser. Daarbij werd de O.H. Meeuw als mooiste van de hele show verkozen. Een prachtig resultaat voor Walter, proficiat!

Winnaar Fokkersavond FSC

geelzilver van Walter de Graaf, winnaar Fokkersavond FSC

Hier een foto van de winnende duivin, ze staat op de foto jammer genoeg niet goed en laat zo haar kwaliteiten niet goed zien. We krijgen haar vast in de loop van het seizoen nog vaker te zien.

Hier nog een foto van een van mijn duivinnen.

JDD FSC Kooi 570

Een van mijn jonge doffers haalde 95 punten