Jongdierenkeuring van de FSC

Mijn eerste resultaat is binnen!
Vrijdagavond 20 september was het weer zover. De jongdierenkeuring van de Friesche Sierduiven Club. Altijd weer een gezellige avond onder duivenvrienden. Het was daarom ook mooi dat onze collega meeuwenfokker Wiep Fabriek er weer bij was.

Er waren deze avond totaal 201 duiven ingezonden waaronder 25 Oudhollandse Meeuwen. De O.H. Meeuwen werden gekeurd door een van de clubkeurmeesters van de OHMC, Geert de Vries. Er waren totaal 8 keurmeesters en iedere keurmeester zocht z’n mooiste dier uit. Die 8 dieren werden weer beoordeeld door de hoofdjury (Willem de Wal en Hennie Schwarz). Mijn blauwe doffer zat bij de laatste acht. De winnaar van de avond was Tjalke Bergsma met een Thuringer Vleugelduif, tweede werd Jacob Brandsma met een hele mooie Genuïne Homer en mijn blauwe doffer werd derde en daar ben ik natuurlijk heel blij mee!

Ik had 8 dieren ingezonden en daarmee behaalde ik 3 maal 96 punten. Klik hier voor de Catalogus Jongdierenkeuring FSC

Hieronder de foto’s van het drietal. De doffer bovenaan heb ik al wekenlang in het vizier. Mooi dat hij het dan ook waar maakt.

Fraaiste OHM en 3e van de show - 96 Punten

Fraaiste OHM en 3e van de show – 96 Punten

De duivin linksonder is zijn zus. De duivin rechtsonder heb ik weer uit mijn fokkoppel L. Dat koppel heb ik hetzelfde gelaten als vorig jaar, want ook toen al gaf het mooie jongen.

5815

Duivin uit koppel K, 96 punten

5827

Duivin uit koppel L, 96 punten