Jongdierenshow OHMC, hoe staan we ervoor?

Vandaag was weer de jaarlijkse jongdierenshow van de Oudhollandse meeuwclub. Dus al weer vroeg met een auto vol duiven op pad. Mooi dat deze keer Dick Kalverla ook meeging. Hij is opnieuw gestart met Oudhollandse meeuwen. Voor mij is de jongdierenkeuring van de OHMC ieder jaar weer hét moment om te zien hoe mijn dieren ervoor staan ten opzichte van de concurrentie. Als ik thuis wat met mijn dieren in de trainkooi bezig ben, zijn er af en toe van van die mooie momenten wanneer een dier na de rui heel mooi blijkt te zijn. Thuis heb je altijd de mooiste toch?

Voor deze keuring waren maar liefst 230 dieren ingestuurd, een mooi aantal. Naar de gegeven predikaten te oordelen gaat ons geliefde ras er niet op vooruit. De keurmeesters konden slechts eenmaal 97 punten en 13 maal 96 punten toekennen. Een diepterecord volgens mij.
Ik heb wel mooie dieren gezien. Erik Schonewille showde een prachtige blauwe doffer. Jammer genoeg heb ik daar niet een goede foto van.
Hieronder een aantal foto’s die ik heb gemaakt.

3205-15 OHMC JDD

Mijn beste predikaat, jonge duivin met 96 punten

3229 Jonge duivin

Een zus van de duivin hierboven, 95 punten

3216 JDD OHMC

Duivin uit een andere lijn, 95 punten

Duivin Walter

Mooie duivin van Walter de Graaf, Fraaiste geelzilver met 96 punten

Duivin Fidder

Nog een duivin van Joop Fidder, 96 punten