Marktplaats.nl (op bezoek bij Karst Visscher)

Ook al zijn we niet echt op zoek naar iets, veel duivenfokkers kijken toch af en toe even op Marktplaats.nl. Zo kreeg ik de tip: “Er staan zwarte oudhollandse meeuwen op marktplaats!” Zoals ik in een vorig berichtje al meldde, houd ik me sinds begin dit jaar ook bezig met de zwarte kleurslag maar gaat dat nog niet zo vlot. Ik kan daarom wel wat versterking gebruiken.

De aangeboden dieren bleken van Karst Visscher uit Genemuiden te zijn, een man die we goed kennen van alle activiteiten van de Oudhollandse Meeuwclub. Toen ik hem belde om te horen wat voor dieren hij wegdeed, gaf deze sympathieke meeuwenfokker direct aan dat ik kon langskomen en dat hij de dieren voor me zou vasthouden. Afijn een weekje later op vrijdagavond er samen met mij maat Klaas de With naar toe. We werden hartelijk ontvangen, bakje koffie erbij en kletsen over van alles en nog wat, hoewel het ging toch al weer heel snel over duiven. Karst bleek verhuisplannen te hebben en moet noodgedwongen wat dieren wegdoen. Hij heeft maar liefst 18 koppels Oudhollandse Meeuwen en nog een paar koppels Show Racers ook nog erbij. De meeuwen in de kleurslagen rood, wit en zwart. Met de rode kleurslag is Karst echt goed op weg. Ook in de andere kleurslagen mooie dieren.

Zwarte Meeuwen bij Karst Visscher

Vol spanning zaten de zwarte meeuwtjes ons al op te wachten

Alle zwarte fokdieren doet Karst weg en hij had ze al in trainkooien klaar gezet. Voor een fokker als ik die versterking nodig heeft natuurlijk een perfecte kans. In mijn zwarte stamopbouw heb ik koplengte nodig en ook kan de stop bij een aantal dieren beter.  Welnu er zaten maar liefst 4 dieren bij die ik goed kon gebruiken. Sommige met een klein tekeningfoutje maar dat nemen we dan maar op de koop toe. Deze 4 dieren mochten dus mee naar Friesland.

Kart Visscher duivenhok

Karst heeft een prachtig duivenhok met veel ruimte

Het was een fijne warme zomeravond en terwijl we gezellig met een drankje erbij zaten te kletsen in de tuin kwamen de jonge duiven, die Karst gewoon los heeft vliegen, langzamerhand dichterbij en gingen een voor een via de klep naar binnen. Gewoon fijn om zo van de duiven te kunnen genieten.

Losvliegende duiven bij Karst Visscher

Toch leuk, losvliegende meeuwtjes

Karst bedankt dat je ons weer een gezellige avond hebt bezorgd en natuurlijk ook voor de duiven.