Mooie kop?

Hier een foto van jonge doffer die ik zeker vijfmaal per dag in mijn handen heb. Op de foto is hij precies 34 dagen oud. Dit is nou precies een kop zoals ik die graag zie op deze leeftijd.

Mooie kop ?

Jonge doffer, 5 weken oud

Een zeer krachtige snavel, veel lengte in de voorkop en een mooie lange schedel met prachtige puntkap. Het is een jong uit koppel E, twee fokdieren met allebei een krachtige snavel. Wat kan hier nou nog aan misgaan?
Nou aan de kop misschien niet zoveel maar het dier heeft jammer genoeg een vlek op de borst, dus zal niet op de show komen.
In de 90-er jaren had ik deze krachtige snavels en voorkoppen goed vastgelegd in mijn stam. Ik selecteer ook nu weer op krachtige snavels, want dat hoort voor mij gewoon bij een Oudhollandse Meeuw.  Je moet daarbij wel opletten dat je duiven goed blijven voeren. Met een te krachtige en stompe snavel levert dat soms moeilijkheden op.