Noordshow 2016, een ijzig begin

Op de dag van inkooien voor de Noordshow werd in Noord-Nederland ‘code rood’ afgegeven vanwege zware ijzel. Veel mensen konden hun werk niet bereiken en het advies was om alleen de weg op te gaan wanneer het absoluut noodzakelijk was. Tja, wat is absoluut noodzakelijk? In ieder geval je dieren naar de show brengen toch? Uiteindelijk is het ons gelukt de dieren in Assen te brengen en zelf zonder ongelukken weer thuis te komen. Jammer genoeg waren er nog wel wat lege kooien zo hier een daar.

De Noordshow werd dit jaar voor het tweede jaar gehouden in de TT-Hall en het zag er weer allemaal prima uit. Het aantal dieren was iets minder dan vorig jaar (totaal 8500 dieren, waarvan 695 sierduiven) Er zaten totaal 67 Oudhollandse meeuwen, die werden gekeurd door Klaas Nicolaij. Hieronder een aantal foto’s.

Rode doffer Karst Visscher

Rode doffer van Karst Visscher, 96 punten

Karst Visscher liet een paar mooie rode dieren zien. Hij heeft zich gespecialiseerd in deze mooie kleurslag en naar ik heb begrepen gaan de fokkers van roodschilden meer samenwerken om deze mooie kleurslag naar een hoger peil te brengen.

Zwarte duivin Noordshow

Zwarte jonge duivin, 96 punten, inzender Willem de Wal

Bij de zwartschilden een fraai duivinnetje, mooi hoog op de benen en hele goede kopbelijning. Zoals gemeld heb ik dit jaar ook met zwartschilden gefokt. Ik heb besloten ze weg te doen en ze zijn allemaal naar Willem de Wal gegaan. Dit duivinnetje heb ik dit jaar gefokt uit een zwarte vader en een blauwe moeder. Ik schrijf er nog wel eens een artikeltje over.

Winnaar Noordshow 2016

Fraaiste O.H. Meeuw, 97 punten

Ik had dit jaar de mooiste van alle Oudhollandse meeuwen met een doffer van vorig jaar. Ook vorig jaar had hij een mooi predikaat op de Noordshow (96 punten) en toen kwam er wat discussie over zijn stand. Deze doffer heeft een korte rug en draagt zijn nek wat teruggetrokken. Dat is ook waar ik op selecteer want het accentueert het korte type dat we bij een Oudhollandse meeuw verlangen. Het blijkt dat enkele fokkers en keurmeesters daar anders over denken. Ik sta uiteraard open voor discussie maar vind het op dit moment nog steeds prachtig. Het is daarbij wel zaak op te letten dat zo’n dier niet blaast, want dat is absoluut fout.

Jonge duivin 5205 Noordshow

Jonge duivin, 96 punten

Deze jonge duivin van me had het dit jaar al eerder goed gedaan. Toont op de foto prachtige kopbelijning. Zo hoort een O.H. Meeuwenkop eruit te zien volgens mij!

roodzilver duivin Klaas de With

Fraaiste roodzilver, oude duivin met 96 punten

Deze duivin van Klaas de With had het ook vorig jaar al goed gedaan. Mooie lange nek ook.

Gerrie Kreeft showde in blauw ook een paar mooie dieren. Jammer genoeg waren de dieren van Rudie de Bruin en van Lammert Schouwstra absent. In kras stond de oude roodzilverkras doffer van John de Groot er weer erg mooi voor en haalde moeiteloos 96 punten.

roodkras John de Groot

roodzilver gekrast, oude doffer, 96 punten, inzender John de Groot

Hier de link naar de Catalogus Noordshow 2016 de meeuwen beginnen bij kooi 5084.