Tentoonstelling FSC

Dit jaar ben ik voor de tweede keer achtereen provinciaal kampioen geworden. Op de tentoonstelling van de FSC had ik de beste duivin van de hele show. Deze duivin haalde het hoogste predikaat (97 punten) en was ook de mooiste Oudhollandse Meeuw. Ik had haar vorig jaar gefokt uit koppel L. Dit is voor mij een geweldig fokkoppel, ik heb het al twee jaar bij elkaar. Vreemd genoeg geeft dat koppel vrijwel uitsluitend duivinnen en dat is natuurlijk helemaal niet erg. Op deze show had ik maar liefst 6 duivinnen uit dat koppel geshowd, 4 oude en 2 jonge.

Oudhollandse Meeuw 2012-517 op FSC 2013

Provinciaal Kampioen van Friesland

Klik hier voor de Catalogus FSC 2013

Vorig jaar was ik ook al provinciaal kampioen met een oude duivin. Deze stond er ook dit jaar weer mooi voor, maar moest het toch afleggen tegen haar jongere buurvrouw. Ze haalde wel weer 96 punten.

Oudhollandse Meeuw 2011-5671 op FSC 2013

Vorig jaar de mooiste en kijkt nog steeds trots om zich heen

Bij de jonge doffers haalde ik tweemaal 96 punten. Mijn doffer hieronder denkt inmiddels dat het normaal is om 96 punten te halen op een show. Ik heb hem drie keer geshowd en alle drie de keren was het raak. Voor mij had hij ook kunnen winnen.

Oudhollandse Meeuwe 5829 op FSC 2013

Jonge doffer
Zo horen ze te staan, kuif omhoog en een mooie curve in de neklijn

Een andere jonge doffer haalde voor de tweede keer 96 punten. In juni schreef ik nog een artikeltje over hem onder de titel veelbelovend jong. Bij sommige dieren zie je het gewoon aankomen. Op een leeftijd van 5 weken zijn ze meestal het mooist en daarna vallen ze tijdelijk wat terug. In mijn vorige stam Oudhollandse Meeuwen werden ze na de rui meestal langer in achterpartij, maar daar heb ik tegenwoordig weinig last meer van. Volgens mij omdat ik streng heb geselecteerd op de lengte in achterpartij. Toch kun je vaak maar beter afwachten tot ze helemaal zijn uitgeruid, want de koppen en dan met name de vulling en stop kun je pas goed beoordelen als ze helemaal zijn uitgeruid.

Oudhollandse Meeuw 5813 op FSC 2013

Belofte waargemaakt?
Toont op de foto iets weinig borstdiepte

Bij de jonge duivinnen haalde ik ook nog een keer 96 punten met een dochter uit de kampioen. Adel verplicht zullen we maar zeggen. Deze duivin gaat het volgend jaar naar De Blesse. Fokvriend Walter de Graaf gaat de laatste jaar erg goed met zijn Duitse Schoonheidspostduiven en zijn O.H. Meeuwen hebben daardoor wat minder aandacht gekregen. Walter showde nog wel een mooie jonge geelzilver doffer met 96 punten maar heeft van zijn stammetje te weinig duivinnen over. Het blijft lastig om met maar vijf of zes fokkoppels een stammetje goed in stand te houden. Walter zocht daarom nog een type-duivin om te koppelen aan een van zijn zware geelzilver doffers en deze past daar goed bij.

O.H. Meeuw 5831 op FSC 2013

Jonge duivin, met mooie nek.
Volgende keer zal ik dat witte veertje op het schild nog even weghalen

De duivin hieronder haalde 95 punten maar vind ik zelf ook erg mooi. Ze heeft een markante stop en daar ga ik de komende tijd meer op selecteren.

Oudhollandse Meeuw 5827 op FSC 2013

Duivin, volle zus van de winnaar

Al met al voor mij een prachtige show natuurlijk.