Wierd is gestopt met zijn sierduiven

Eind 2017 ben ik gestopt met het houden en showen van mijn sierduiven.

De laatste jaren was ik al minder actief met mijn site, maar met het fokken van Oudhollandse meeuwen was ik wel gewoon doorgegaan.
Op de jongdierenkeuring van de OHMC op 14 oktober 2017 in Apeldoorn heb ik al mijn 11 fokkoppels en 30 na selectie nog overgebleven jongen verkocht.

 

Toch maar even een korte terugblik…

Ik ben in 2009 na een onderbreking opnieuw gestart met het fokken van Oudhollandse meeuwen. 2010 was mijn eerste fokjaar. Ik ben toen gestart met 10 fokkoppels en daarmee heb ik mijn stam Oudhollandse meeuwen opgebouwd. Ik heb dus 7 fokseizoenen achter de rug. Ik fokte ieder jaar met tussen de 10 en 12 koppels. Ik heb al die jaren tussen de 60 en 74 jongen per seizoen gefokt. Veel collega fokkers zeggen van zichzelf dat ze streng selecteren op gezondheid en vitaliteit. Geloof me, er zijn er weinig zo streng als ik al die jaren ben geweest. Ik kuurde niet tegen ziektes. Het enige was dat ik in het najaar rond de eerste shows enkele dagen een beetje appelazijn door het drinkwater deed. Zieke en zwakke dieren gingen er bij mij zo snel mogelijk uit. Dit heeft dan ook geresulteerd in een sterke stam duiven. Hoe kun je anders ieder jaar zoveel jongen fokken?

In de beginjaren hield ik deze website goed bij. Ook mijn showresultaten kun je er teruglezen. Van de laatste jaren heb ik geen gegevens meer. Ik bewaar geen prijzen. Het enige wat voor mij altijd heeft geteld is het fokkerskampioenschap van de OHMC. Vanaf het begin heb ik mij daar op gericht met als resultaat dat ik de laatste vier showseizoenen fokkerskampioen ben geworden.

Ik wens iedereen die duiven van mij heeft gekocht veel succes ermee!